duminică, 9 decembrie 2012

Despre patrie şi patriotism



Desprea patrie si patriotism
 Univesritatea este pustie. Scarile obosite de atita calcat in picioare acum au ocazia sa savureze din tacerea coridoarelor care nu va dura mult pentru ca deja  este sfirsit de august.  Intru in  aceasta  institutia de invatzamint  cu gindul ca  este 1 septembrie si trebuie sa vad orarul care promite schimbari. Vad cum in jur e mare forfot pentru ca anul acesta au fost acceptati prea multi boboci. Nu stiu de ce dar majoritatea din ei vin cu un aer atit de  important la facultate de parka ai senzatia ca acus vor nimeri drept in televizor.
   Desigur nu  m-am referit la expresia “сыграть в ящик” pentru ca daca avea sa subinteleg anume asta ar fi destul de tristut. Vad cum greutatea gindurilor ii apasa pe cei din anul trei care deja se gindesc la o eventuala angajare insa inteleg ca procesul este destul de anevoios. Profesorii, ce pot face profesorii, asteapta probabil venirea acestui 1 Septembrie pentru a incepe a preda si mult mai asteptat este noiembrie in care majoritatea pot  nota.
   Dintotdeauna ma gindeam cum e sa fii profesor si sa pui nota 2, uneori am impresia ca ei primesc o satisfactie atunci cind procedeaza asa. Imi este foarte interesant  sa analizez toate miscarile care se produc pe holuri, daca a-ti fi atenti a-ti observa destul de multe lucruri. Chiar acum vad un student care si-a scapat niste foi pe jos si toti ca niste rinoceri merg si nimeni nu indrazneste sa se opreasca pentru a-l ajuta. Vazind asta imi amintesc de scena din desenul animat “Lion King”, momentul in care regale leu moare calcat de niste bivoli\boi. Si ma gindesc oare un bou ar putea ucide un leu.? Evident il ucide, moral, adica  prin prostiile pe care le spune, ori prin prezenta inca a unui bou care evident  il doboara  de aici  si reise ca unde-s doi puterea creste si leul ramine a fi rege doar pentru sine, undeva in interior,destul de atinc. Dar asta e! Acum intru in sala unde lumina este atit de apasatoare incit ochii involuntar se inchid. Toti ne dam bine seama cu cita greutate au fost deschisi acesti ochi , pentru ca mai apoi o simpla lumina sa vina si sa distruga toate straduintele de dimineatza. Dar eu sunt puternica si totusi intru in sala pentru a asculta lectia si nimeni nu stie la ce va urma…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu